Dordogne, Aquitaine, Frankrijk

Topbezienswaardigheden in de Dordogne

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van de Dordogne tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Rocamadour is - op Lourdes na - het meest bezochte bedevaartsoord van Frankrijk. De stad is op een rots gebouwd en heeft haar naam te danken aan Sint-Amadour. Hij was een kluizenaar die in de vroege middeleeuwen de rots uitkoos als zijn woonplaats.

Sarlat is de hoofdstad van de Périgord Noir. De middeleeuwse stad kenmerkt zich door smalle steegjes en gezellige pleintjes. Bovendien is de historische binnenstad is autovrij waardoor je rustig door de straten kan flaneren. Hou je van lokale producten? Mis de markt op zaterdagochtend niet! In de zomer vinden hier tal van theater- en muziekfestivals plaats.

Domme is een 13de eeuws vestingstadje, gebouwd op een heuvel aan de Dordogne rivier. Je geniet er van een adembenemend uitzicht over de streek. Je vindt er  gezellige winkeltjes en je kan er ook de grot bezoeken. Naast Sarlat is Domme een van de grootste trekpleisters van de Dordogne.
 
Montignac is een sfeervol stadje aan de Vézère. In de zomer heerst er een gezellige drukte. Je vindt er tal van winkelstraten, restaurants en terrasjes. Breng een bezoek aan het Musée Eugène Le Roy, de oude brug of maak een wandeling langs de Vézère.
 
De Périgord Noir is vooral bekend om de prehistorische grotten van Lascaux. De muurschilderingen stellen heel wat dieren voor: paarden, stieren, herten en steenbokken. Om ze zo goed mogelijk te bewaren, werd er in de buurt van de grotten van Lascaux een replica gemaakt: Lascaux II. Wie niet genoeg kan krijgen van prehistorische wandschilderingen, kan ook een bezoek brengen aan de Grottes du Pech Merle, de Grottes de Bara-Bahau en de Grottes de Cougnac.

Périgueux, de hoofdstad van de Dordogne, ligt in de regio Périgord Blanc. Blikvanger van de stad is de Galloromeinse tempel van Vesunna, de godin van het water. In de buurt van de tempel vind je het Musée Vesunna. Bezoek ook de kathedraal en de ruïnes van de Romeinse arena.

Het kasteel van Hautefort is één van de meest prestigieuze kastelen van Frankrijk en staat als historisch monument geclassificeerd. Het kasteel kan je bezoeken, maar ook een wandeling op het domein van Hautefort is zeer de moeite waard.

Zin in een zomerse gezinsuitstap? Trek dan naar de Lac du Causse, een kunstmatig meer vlak bij Brive. Je treft er een heuse haven en stranden. Langs het meer loopt een mooie wandelroute. Aan activiteiten geen gebrek: je kan er zeilen, roeien, waterskiën, picknicken en zwemmen.

Vakantiehuizen Dordogne te huur

Een vakantiehuis huren in Dordogne? Ontdek welke vakantiehuizen Dordogne te huur zijn op Vakantiehuizen-dordogne.be.

Foto: Stephane Mignon, https://flic.kr/p/dgs1ai


Accommodaties in Dordogne

Vakantiehuizen Dordogne

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?